Lijkt het jou leuk en interessant om collega’s met een probleem op het gebied van werk en inkomen doeltreffend te kunnen helpen? Dan ben je bij de NPB aan het juiste adres! Zorg jij voor tijd en aandacht, dan zorgen wij voor een boeiende opleiding tot individuele belangenbehartiger en professionele juridische ondersteuning vanuit het hoofdkantoor.

De NPB staat bekend om zijn goede individuele belangenbehartiging (IBB). Wij zoeken collega’s om ons daarbij te helpen. Want onze belangenbehartiging begint bij de opvang van collega’s door collega’s! Heb je interesse meldt je dan nu aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Kleine en grote problemen

Elke NPB-afdeling heeft zijn eigen individuele belangenbehartigers. Dat zijn vrijwilligers die er een kick van krijgen om collega’s met vragen over hun rechtspositie te voorzien van een deskundig antwoord en eventueel in te grijpen om kleine problemen van collega’s klein te houden.

Het kan ook gebeuren dat ze te hulp worden geroepen om grote problemen op het gebied van werk en inkomen klein te maken. Dat gebeurt dan vaak in samenwerking met andere kaderleden binnen de afdeling en de juristen en advocaten op het NPB-hoofdkantoor.

Basisopleiding

Leden mogen pas als belangenbehartiger aan de slag als ze de IBB-basisopleiding van de NPB hebben gevolgd en met een certificaat naar huis zijn gegaan. Die basisopleiding bestaat uit vier (losse) cursusdagen, die dit voorjaar worden gegeven op de volgende data:

Donderdag 12 april: Introductie en Algemene wet bestuursrecht
Donderdag 17 mei: Juridische bijstand bij ziekte en re-integratie
Donderdag 14 juni: Juridische bijstand bij een disciplinair onderzoek
Donderdag 5 juli: Rol van de IB-er bij gesprekken

 

U kunt als gast geen reactie geven op artikelen. Bent u lid log dan in op de website!