Op dinsdag 1 mei houdt de FNV in Den Haag een grote demonstratie voor een verstandiger pensioenbeleid en betere salarissen in de publieke sector. De NPB zal duidelijk zichtbaar aanwezig zijn en hoopt dat jij en heel veel andere (oud-)collega’s zich bij ons aansluiten. Meld je vandaag nog aan en ontvang een gratis treinkaartje thuis!

Het kabinet Rutte III is van plan ons pensioenstelsel hervormen, desnoods zonder rekening te houden met het advies van de sociale partners (werkgevers en werknemers). De FNV vreest dat deze eigenzinnige dadendrang gaat leiden tot verslechteringen. Hoog tijd om de politiek duidelijk te maken dat wij zelf de regie willen houden over ons collectieve pensioenstelsel.

DSC 2976a

Koopkracht pensioenen
Om waardevast te blijven moeten de pensioenen worden verhoogd als ze door inflatie aan koopkracht hebben ingeboet. Deze zogenaamde indexatie heeft al tien jaar niet plaatsgevonden, omdat de pensioenfondsen zich op dat punt moeten houden aan te starre (wettelijke) rekenregels. Werkenden en gepensioneerden lopen hierdoor pensioenopbouw mis.

Geen verdere verhoging AOW-leeftijd
Het moet weer mogelijk worden dat de sociale partners in CAO’s voor zware beroepen (zoals de politie) verantwoorde afspraken maken over vroegpensioenvoorzieningen. Dat soort uitstroomregelingen is onbetaalbaar als de AOW-gerechtigde leeftijd blijft opschuiven richting de zeventig jaar.

Loonstijgingen
De lonen moeten omhoog in de publieke sectoren. De agent op straat, de juf op school, maar ook de militairen en iedereen die bij het Rijk werkt moet merken dat het economisch beter gaat in Nederland. De overheid heeft als werkgever een voorbeeldrol, maar in de praktijk houdt ze de hand op de knip als het gaat om de beloning van haar eigen medewerkers

Wij verzamelen als NPB om 14.00 uur op een apart voor ons gereserveerde locatie in Den Haag (nadere info volgt zo spoedig mogelijk). We lopen dan gezamenlijk naar het Malieveld, waar om 15.00 uur de demonstratieve tocht begint. Om 16.00 uur zullen we dan weer op het Malieveld aanwezig zijn. Via de FNV krijg je een treinkaartje toegezonden. Het enige wat je daarvoor moet doen is je aanmelden bij José Woudt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kom op 1 mei naar Den Haag en strijd mee voor kwaliteit, zekerheid en inkomen. Laten we die dag een stevig signaal afgeven, ook voor een goede nieuwe politie-CAO!

14 maart I2